Top Dieet | Feiten en fabels over diëten en voeding | Top Dieet

 

Wat is nu eigenlijk een Top Dieet? Jouw lichaam is een tempel. Steeds meer mensen gaan dat inzien. Sporten wordt dan ook steeds meer opgenomen in de levensstijl. Daarnaast worden er steeds meer gezonde bedrijven uit de grond gestampt. Elk beweren ze dat ze de juiste producten of methodes hebben om af te vallen. Er worden ook steeds meer diëten populair. Maar, wat moet je nou geloven en wat is eigenlijk onzin? In dit artikel lees je alle feiten en fabels over zowel diëten als voeding. 

Gezond Eten met Top Dieet

Fabel 1: Koolhydraten maken je dik

Laten we voorop stellen dat elk lichaam anders is en soms ook anders werkt. Koolhydraten maken alleen niemand dik en suikers ook niet. Je komt pas aan, als je meer energie eet en drinkt dan je verbrand. Je bent dan meer energie aan het eten dan je eigenlijk nodig zou hebben. De reden dat je aankomt is dus dat je er te veel van eet. Koolhydraten op zichzelf maken je dus niet dik. Je hebt ze zelfs nodig, omdat ze een energiebron zijn. Een dieet waar je koolhydraten moet vermijden is daarom sterk af te raden. 

Fabel 2: Van ‘s avonds eten kom je aan

Veel mensen geloven dat als je ‘s avonds eet je lichaam het niet meer kan verteren. Je lichaam werkt niet met een bepaalde klok. Het is dus niet zo dat je lichaam om 21:00 uur opeens stopt met verteren. Er wordt altijd energie verbruikt, zelfs nog tijdens het slapen. Je lichaam heeft tijdens het slapen juist genoeg voedingsstoffen nodig om alles in werking te houden. 

Door ‘s avonds geen snack te eten, neem je natuurlijk wel minder calorieën per dag. Als je bezig bent met je gewicht is dat natuurlijk gunstig. Dat komt alleen omdat je over de hele dag dan minder calorieën binnen krijgt. Je kunt ‘s avonds heus nog eten. Het gevaar is alleen dat er in de avond juist naar ongezonde snacks wordt gegrepen. We hebben het dan over snacks die heel veel calorieën bevatten. Door die ‘s avonds te nemen, zul je niet veel progressie zien inderdaad. 

Feit 1: Bewegen en sporten is even gezond

Als je normaal beweegt ben je net zo gezond bezig als dat je eens per week naar de sportschool gaat. Voor volwassenen is het aan te raden om elke week 2,5 uur te bewegen. Dat kun je dus opdelen in kleine stukjes. Zeg bijvoorbeeld dat je doordeweeks elke dag een half uur beweegt. Dat kun je makkelijk halen als je elke dag met de hond wandelt of naar je werk op en neer fietst. Dat half uurtje dagelijks bewegen is dus makkelijk te halen en staat gelijk aan 1x flink sporten in de week als je dagenlang stil zit. Meer beweging is altijd beter, maar je hoeft dus niet per se de sportschool te bezoeken om gezond te blijven. Wandelen en fietsen is al genoeg om in beweging te blijven.

Feit 2: Avocado is een dik maker

Maakt avocado je dik? Dat is mogelijk, omdat er veel vet en calorieën inzitten. Als je veel avocado’s eet, dan zul je inderdaad aankomen. Echter, is deze vruchtgroente ook gezond. Een avocado bevat namelijk veel voedingsstoffen. Het vet die een avocado bevat is voornamelijk onverzadigd vet. Onverzadigd vet is de gezonde versie van vet. Veel mensen hebben alleen de neiging dat als iets gezond is er veel van in te nemen. Alles waar te voor staat is in principe ongezond. Dat geldt dus ook voor het eten van te veel avocado. Je kunt beter maar een kwart of halve avocado per keer eten. De rest kun je dan bewaren voor een volgende maaltijd. Op die manier ben je veel gezonder bezig, dan wanneer je een hele avocado in je maaltijd verwerkt.

Leave a Reply